
Q and A for Mine Rescue 
 
 
General Information For Conducting 2009 Mine Rescue 
Contests 
 
Rule 1 
 
Q. Can the team bring a patient that is not mine rescued 
physical?   
 
A. At the national contest, there must be an emergency in order 
to replace patient.  At local contests, it may be different.  A 
replaced patient can only be with one team and remain with 
them in lockup.  The replaced patient does not have to have a 
physical or be apparatus trained. 
 
Rule 7 
 
Q. The mine grid – is that going to be the 6 entry by 12 
crosscut mine map?     
 
A. Yes 
 
Q. For the national contest - is it in the rules that the problem 
will be 3 entries wide, 5 crosscuts deep? 
 
A. No, this is not in rules.  The area at the Gaylord Hotel limits 
the problem layout to these dimensions.  Different layouts can 
be used at local contests. 
 


